.

Saturday, June 5, 2010

corat coret majlis tunang kakak aku (gedik)

setelah semingu berpenat lelah, kejar sana, kejar sini, kejap ke bandar, sekejap kesana (ape ni?)..ak telah mengharungi musim cuti aku dengan hanya menyibukkan diri dengan majlis tunang akak aku..hari ni (sabtu,5.6.2010) beliau (kakak aku) telah selamat ditunangkan (macam kawen pakse pulek)..berbekal kan perasaan teruja dari mak bapak aku, adik beradik (ak cool je) dan nerves oleh tuan empunya diri (kejap2 talipon sana,kjap2 talipon sini, siap loya lagi 2) akhirnya majlis telah berjalan dengan lancar serta jayanya..sedikit sebanyak ad la jugak gambar aku ambil mase majlis berlangsung.. kita setat explore la yea:

sesi solek menyolek bermula:

lepas siap segala aktiviti persolekkan dari seorang BIDAN (rakan beliau seorang nurse) sesi berbual dan umpatan hebat di debatkan

p/s: mase nk bersoek 2 bulu mate palsu xde gam last2 ak yang kena cari getah betik (pelik je)

oleh kerana umpatan dan gelak tawa mereka dah tergendala ak jugak yang jadi mangsa (nak amik gambar la ape lagi)

sesi bergambar bersama rakan-rakan:

sedang asyik bergambar dan berceloteh tiba-tiba............ouh rombongan pihak lelaki sudah datang..maka tuan empunya diri terus nerves, dan secara tidak langsung menjadi pemalu (senyap dan duduk dengan sopan ala-ala model gitu)..pintu bilik yang ditutup rapat telah dibuka bagi memberi laluan dari pihak lelaki untuk menyekodeng mereka-mereka yang di dalam bilik (sume cover cun tmasuk aku..earkk!!)

rombongan dari pihak lelaki sudah sampai:

biler pihak lelaki udah sampai..majlis terus dimulakan dengan persembahan nasyid (kalau korang pecaya la..ahahaaha)

sesi pebincangan sedang dijalankan
 wak hassan memulakan bicara..cewahh!!

bapa pihak perempuan (bersongkok hijau) bapa aku jgak..ha3..sempoi je duduk..

"ni bunga plastik,jangan dimakan pula"..kata p.cik itu

sedang diluar berbincang pasal hantaran serta tarikah majlis walimatulurus (betul ke aku tulis tu?) yang didalam bilik xhenti-henti jantungnya berdegup kencang (yang ni aku saje tambah) dengan muka yang nerves, cuak, gelabah, dan perasaan excited yang bteramat sangat..ak mula menagkap gambarnya untuk tontonan umum..he3..

dalam bilik:
 jangan tepedaya dengan senyuman dia..(cuak yang amat time ni)


lepas selesai segala perbincangan sesi menyarung cincin di mulakan..heee time ni aku yakin kakak ak mesti giler-giler punye nerves ni..
mase nak sarung cincin si penyarung & yang di sarung dedua nak melalak..konon2 sebak la tu..he3

sesi sarung cincin:
tudung putih itu emak saya(Pn.Fairus) bergaya gitu..ahakz!!


setelah selesai segala adat dan istiadat (macam keturunan raja pulek) majlis makan-makan pon dilangsungkan sambil diiringi oleh muzik jazz (ini pon kalau korang pecaya la)..

tumpang iklan:
 pasangan hot tahun 2010..tok bak & tok mak..sweet gitu!!

selesai semua haaa tibalah pasangan kakak aku sampai kat umah.....pssssttt....sebenarnye die pon ikot sekali ngan ronbongan 2 malu konon duduk dalam kete orang da nk balik baru nak keluar..da lapo sangat la 2..he3


gambar mereka berdua dan mereka yang menyebok!! :
sama tingi,sama padan, sama malas la nk ckap pasal perut opss!! :D

alhamdulillah segalanya berjalan lancar yang nerves da mule makan dengan banyak semula (kire back to normal la) yang penat mengemas dari seminggu lepas terus mendapat penat..he3.

p/s: kesedihan aku apabila hanya dapat mengambil gambar sahaja. begitulah nasib cameraman.comment positif juga diperlukan..sila nyatakan nama anda sekali ye :)

11 ulasan:

Anonymous said...

wei..ari sabtu 5.6.10 la..ptt r aq asyik ingt majlis 2 esk...duh~~
pepun it is a fun 2 read n watch d pic..hee~
walopon de bbrpa writing error...heheheh...
;)

ChEEky MONkey said...

lok betol la 5.hb..cme slah tulis je..he3

Anonymous said...

eleh.... ;P

ChEEky MONkey said...

:)

Anonymous said...

ko bile lak??? haha

ChEEky MONkey said...

ngeee~~ tgu calon sesuai..ahahaha

Anonymous said...

ahahhaa.....
tunggu aku tau...
ahhahhaha

ChEEky MONkey said...

wakakak :))

Anonymous said...

ahahhahha...
jgn lupe bulan 10..
ahhahhaa

ChEEky MONkey said...

:P

Erveena Wahie said...

baru jmpa blog ni..n trs baca..walaupun dah terlmbt nak baca..tapi bes n kelakar dgn tulisan kau yg tak bole blahhhh..hahahahha..:P

Post a Comment