.

Wednesday, June 23, 2010

perihal keluarga

tengah best-best aku layan cerita adamaya (da kali ke berape ak tengok cite 2) tibe-tibe ak teringat kat family aku (bnyi mcam sedih2 hari raya kn?)..kali ni aku nak cerita pasal family aku plak..kasi bahan sama mereka :)

Abah:
kite kalau nak becerita pasal keluarga mesti bermula dengan bapa dulu..Abah aku ni garang2 manje orangnya.sangat pandai masak asam pedas ikan pari (kalau die masak die sndiri yag cakap sedap).kenkadang biler datang angin (bukan kentut) aku yang xbuat dose kat ia lagi pon ia nak marah..tapi kalau mood tgah baik cakap ape je sume dapat (selalu aku mintak top up je).lagi pelik perangai Abah aku ni die suke tengok sinetron..walaweh ak bawang putih bawang merah pon xtau jalan citenye..he3..paling best biler dengar ia nyanyi biler dalam bilik air..suara nak macam Ahmad Jais pulak kn..ha3..
p/s: aku penah kena marah ngan abah aku sebab ak x suka nak bbual ngan ia..kalau dalam kereta biler die tnye mesti aku juz jawab "ya"@"tidak" je..


Emak:
kalau pasal emak ak pulak,,hurmmm..sepesel nye mak ak ni cantik lg HOT (amboi)..sebab 2 abah ak bangga biler jalan-jalan bando..kenkadang siap xnak bawak anak-anak ha3..mak ak ni suka mengait alas meja (buakn tuk rumah sendiri tp utk pelangan)..yang bes pasal mak aku biler ia masak tom yam..i love it..lagi best pasal maka k ni biler die membebel..setat die membebel mesti kaw2 pnye..smpaikan kucing akak aku pon lari umah..adat la kan mak membebel..mase besday aku aritu maka aku suruh aku balik sebab ia nak belanje KFC..sangat baek kan mak aku ni..bukan takat KFC malahan (amboi ayat) kek ais kream pon ada sekali..
sebab 2 ak manje ngan mak aku.kalau ngan mak aku xpayah nak tanya2 die x tanye pon aku da jawab soalan die..wakakakaka


Along:
tengok nama da tau da ini lintah darat punya orang..ha3..si gedik ni (nama yg aku bagi) memamg suke tido.balik keje mesti tido.berkelulusan maktab perguruan islam (sekarang da tuka nama dah) hobi utama mengkuruskan badan yg sentiasa bergetah (menganjing namanya)..suka bercakaran dengan adik perempuan aku (nanti aku cite psal die)..kenkadang suke sangat bace mesej aku.lagi best pasal die ni ialah (macam jawab soklan pekse plak) ia suka beli hot dog (bukan anjing), nugget, dan lain-lain (best jugak ayat aku ni).tapi lepas die beli sume 2 yang akan jadi tukang masak memang semestinya aku, sememangnya aku suka biler goreng mengoreng ni..yeahh!!.

Angah:
pangilan terbaik tuk aku.nama manje2 gitu (ewah!!)..no komen pasal budak ni..kiranya anak soleh la..x kuo malam, diam je biler kena marah, suka bangun lambat, x suka sidai kain, macam-macam la..paling best aku ni akan pendiam..xcaye tnye la mak aku..mak je jgan orag laen..dyg alen cemburu dgan kependiaman aku..ha3

Noai:
seorang perempuan yang ala-ala rock..perasan biler orang puji pandai masak nasik (nasik je kot)..sangat x suka biler masak air (kenkadang hangus biler amsak air)..pealajr di politeknik merlimau (kejuruteraan awam katanya)..kantoi biler ponteng puasa (aku pon sama)..suke menghabiskan duit aku biler ajak g bandar..dan suke buat-buat muke kesian (kenkadang dapat gak aku sepak muke dai 2)
p/s: noai masih berhutang KFC dengan aku..

Fahmi aka munil:
wah..adik aku yang last ni sekarang sudah bergiat aktif dengan laptop kecilnya..baru berusia 11 tahun..suke membebel (macam mak aku)..kalau bercakap memag x boleh nak berenti..pantang tengok ak duduk atas motor, mesti ia akan tanya " angah nak g kedai ea? "..sangat rajin biler disuruh buat keje (yang ni sebijik macam aku), suke nangis biler abngun pagi (mimpi ngeri kot)..breakfast favorite ia roti canai..kedai favorite ia ialah kedai en rahim n liza the best cendol..he3..paling best biler dgar die pnye celoteh..walopon merepek, tapi sangat terhibur..sekarang dia da eksen, seperti aku cakap tadi sejak da ada laptop ni..mane nak lepak2 ngan family (sengal) sibuk je ngan game java ia 2..x bkembang langsung..
p/s: teringat die cakap mcam ni "mak kalau along da kawin dia x duduk umah ni lg la eak?..nanti nak raya umah dia la" :)

macam 2 la seba sikit pasal family aku..kalau ada masa nanti aku buat pasal cerita jiran aku, itu pon kalau x kena kejo ngan parang la..he3 :)

pic masa raya lepas, mak n abah xnak malu katanya (alasan)

8 ulasan:

Hapiz Rahman said...

keluarga bahgia nie.. :)

ChEEky MONkey said...

he3 tq..sngat bahagia.

Kaka_TEEBee said...

hey, minat photography ek? same goes to me, kt geng canon kan? hehe...folloe me back.tq :)

Anonymous said...

meh ak ngomen manjang2...ahaha

abah : sama la gak cam abah ak..tp..abah ak cool sket la...ko ni anak apekah taknak sembang gan abah??errmm....

mak : amboi2...nmpk sgt la ank mak..asek puji mak je...bile nk puji ak ni?? ahhaha...

along : ala...ak ank sulong..camne ni?? tp..ak tak segedik along ko ok...fishball msk kicap jgn lupe...!! haha ( mst ko tau sape yg ngomen ni..hee)

angah : oo..angah..nk pggl angah ar..haha...soleh ke?? uwek2...pendiam?? uuu....manje?? hmm..gan mak je... :P

noai : haa..adik yg best...ak suke adik ko ni coz die suke m'abiskn wit ko..haa..suke3...kpd noai, teruskan usaha m'abiskan wit angah..yeaahhh..!!! kih3

fahmi : uu...so cute la bebeh...love u la adik..(tetibe) tang rajin je la same cam ko eh??huhh!! klu cam2 bab bgun tido nages 2 same ar ea..tp ko coz mimpi lembab..haha...

(spelling error byk yea...hoho..mate ngantok..paham2)

toy said...

huhuhuhu...
sila lah wat cter psl jiran plak..
hohohoo...
sure parang nek atas pale..!
:))

Rashdan said...

sbnrnyer ko mewarisi sifat ayah ko...
pendiam....
hahahaha....

pasnie ko lak akan marah anak ko sbb jarang berckp ngan ko..mcm ayah ko marah ko..
hee~~

pepun..this is d best!!!
kisah nie leh wat drama tv....
leh jual woo!!!
hee
^_^

ChEEky MONkey said...

kaka: yup kaka..rq..nnt i follow blog u

kak: siak mu kak..aku ni sngat pemalu tw..wakakakkak

toy: ak tgah cube korek rahsia ni..he3

rash: heee tq..xpe, ak mmg kureng nak bckap klu x perlu..ha3

Anonymous said...

ahhahhaha
ko 2 pemalu la sgt...
eee....uwekk...!!
angah..angah....

Post a Comment